Disney+ gaat vanaf november in Nederland concurrentie aan met Netflix en Videoland

Nieuwe speler wil het winnen op prijs en contentaanbod.

Foto: Disney

Disney+ begint  op 12 november in Nederland. De video on demand dienst (VOD) van Disney is vanaf die datum ook beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Nederland is daarmee een van de eerste landen waar de veelbelovende streaming dienst te krijgen is. 

De kosten voor Disney+ bedragen in Nederland 6,99 euro per maand, een jaarabonnement kost bijna 70 euro. Voor die prijs krijgt de Nederlandse consument de nieuwste Disney-films als Avengers: Endgame en Star Wars: The Rise of Skywalker, de populaire Pixar-films en Marvel-series. Ook komen er nieuwe series en zijn veel filmklassiekers te zien. 

Serieuze concurrent

Met de abonnementsprijs en het aanbod lijkt Disney+ een serieuze concurrent te worden voor Netflix en Videoland, momenteel de nummer 1 en 2 in de VOD-markt. Interessante vraag wordt voor hoeveel VOD-abonnementen de Nederlandse consument straks wil betalen.

In de Verenigde Staten wordt al voorzichtig gespeculeerd dat Disney+ daadwerkelijk Netflix naar de kroon kan steken. De tweede kwartaalcijfers die de marktleider in juli liet zien vielen tegen.

Op de Amerikaanse markt is ook een betaalbaar Disney+ abonnement te krijgen samen met sportzender ESPN en Hulu mét deels advertenties.  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie