Duitse ShowHeroes neemt Streamads over

Ambitie is om een alternatief voor Google en Facebook te zijn op het gebied van online video advertising op de Nederlandse markt.

Ilhan Zengin, oprichter van ShowHeroes

Het Duitse ShowHeroes heeft het Amsterdamse online-video-advertising bureau Streamads overgenomen voor een onbekend bedrag. Streamads gaat hier ook ShowHeroes heten.

Showheroes is een van de grotere digitale videoplatformen in Europa met een netwerk in tien landen. Met de overname wil het bedrijf het eerste alternatief zijn voor Google en Facebook op het gebied van online video advertising in de Nederlandse markt.

ShowHeroes is geen onbekende in de Nederlandse markt. Zo werkt het bedrijf al enkele maanden samen met Nederlandse adverteerders en uitgevers. Er is onder meer een samenwerking met Massarius en binnenkort met Funda. In zijn database heeft het bedrijf vele zelfgeproduceerde videoproducties en het biedt zijn eigen AI-matching advertentietechniek.

Streamads-medeoprichter Erik Dubbeldeman: 'Toen Olivier Barger en ik Streamads in 2013 oprichten, deden we dat omdat we merken wilden helpen om met de inzet van innovatieve online video oplossingen de juiste doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken. Ik ben heel blij dat we nu, door de overname, onze visie, kennis en impact binnen ons specialisme onlinevideo verder kunnen verbreden en uitbreiden. Zeker in de huidige markt, waar veel partijen consolideren en de vraag naar alternatieven voor de bekende big-techplatformen toeneemt, bieden de AI-matching tool en database van ShowHeroes uitkomst.'

Ilhan Zengin, oprichter ShowHeroes: 'Als grootste onafhankelijke videoplatform in Europa was het voor ons een logische volgende stap om Nederland mee te nemen in onze uitbreidingsplannen. In Streamads vonden we de partij die zowel qua product als qua cultuur perfect matcht met de ShowHeroes-familie. Instream en outstream videoproposities in een kwalitatieve omgeving staan centraal. Dat kunnen techreuzen als Google en Facebook nooit bieden.'

Later deze week een uitgebreider gesprek met ShowHeroes en Streamads.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie