Eerbetoon aan Peter R. de Vries uitgeroepen tot radiomoment van het jaar

Vrijwel alle landelijke radiozenders draaiden tegelijkertijd het nummer A Whiter Shade of Pale als eerbetoon aan de vermoorde journalist.

Peter R. de Vries. / ANP

Het radiomoment van 2021 is het eerbetoon van zoveel mogelijk Nederlandse radiozenders aan de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat is bekendgemaakt in het radioprogramma De Perstribune (NPO Radio 1). Op de dag van zijn uitvaart draaien vrijwel alle bekende radiozenders tegelijkertijd het nummer A Whiter Shade of Pale; het lievelingslied van De Vries. 

Ook in de Top2000

Het radiomoment van het jaar is een jaarlijkse bekendmaking. Een vijftienkoppige jury van experts van verschillende commerciële en publieke radiozenders kiest het radiomoment. De jury noemt het eerbetoon aan De Vries een 'mooie, verbindende actie' die 'enorm krachtig en troostend' was. Initiatiefnemer van de actie was Dennis Ruyer, dj bij Radio Veronica

A Whiter Shade of Pale staat dit jaar op de derde plaats in de Top 2000. 

Corona in 2020

In 2020 werd het gelijktijdig draaien van You'll Never Walk Alone op meer dan 180 Europese radiozenders uitgeroepen tot het radiomoment van het jaar. Die actie werd opgetuigd om mensen te verenigen in de coronacrisis. Sander Hoogendoorn, dj bij NPO Radio 3FM, was de initiatiefnemer. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie