Eredivisieclubs verlengen contract met ESPN

Verlenging tot de zomer van 2030.

Eredivisie CV en sportzender ESPN hebben een akkoord bereikt over een verlenging van het televisiecontract dat in 2025 afloopt tot de zomer van 2030. Volgens een bericht op De Telegraaf levert de overeenkomst de eredivisieclubs ruim 750 miljoen euro op.

ESPN (voorheen FOX Sports) is sinds 2013 mediapartner van de Eredivisie CV. De clubs ontvingen in die tien jaar gemiddeld ongeveer 80 miljoen euro op jaarbasis.

Binnen het nieuwe contract zouden ook de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie vallen. De eredivisieclubs willen dat die ook live worden uitgezonden. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt met de samenvattingen van de eredivisie, die de NOS nu uitzendt.

ESPN werkt nog aan een overeenkomst met de tv-distributeurs.

Eerder dit jaar brachten providers KPN, T-Mobile, VodafoneZiggo, Delta en Odido een bod van 2 miljard euro uit om tussen 2025 en 2035 de eredivisie te mogen uitzenden.

Samenwerking Disney en Amazon in ESPN?

ESPN-eigenaar The Walt Disney Company zou momenteel gesprekken voeren met Amazon om de sportzender via streamingdienst Amazon Prime Video aan te bieden. Amazon zou een belang kunnen nemen in ESPN. De status van die gesprekken is onduidelijk.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie