Financial News Radio in november op FM als Radio4All, Giel Beelen zenderdirecteur

Financial News Radio, dat in juli een FM-frequentie veroverde, wordt bij de start omgedoopt in Radio4All. Giel Beelen wordt zenderbaas.

ANP, Sander Koning

Financial News Radio, dat in juli als grote onbekende een FM-frequentie veroverde, wordt bij de start omgedoopt in Radio4All. Giel Beelen wordt zenderdirecteur. De nieuwe zender begint wel pas in november en wordt een verzameling van verschillende programma's en geen 'format'radio. Het kan een muziekprogramma zijn, maar ook praatradio.

De zender is eigendom van ondernemer Joost Zuurbier die tijdens de veiling eigenlijk bood op het kavel van BNR Nieuwsradio, maar uiteindelijk voor 6,1 miljoen het kavel van Sublime (Mediahuis) in handen kreeg. Daarop meldde Zuurbier in een persbericht dat zijn radiostation Financial News Radio zich zou gaan richten op een jong publiek dat geïnteresseerd is in financieel en zakennieuws. Dat wordt uiteindelijk dus iets anders.

Radio4All

Nu wordt meer duidelijk over hoe de zender écht wordt ingevuld. Volgens zenderbaas Beelen komen er allerlei verschillende programma's 'met allerlei soorten makers, muziek en onderwerpen', zegt hij tegen de NOS. Hij noemt podcastmakers en 'anderen die radio kunnen maken'. 'Een vernieuwend concept, want de huidige radiomarkt is toch een beetje ingekakt.' 

Beelen gaat de komende tijd de invulling verder vormgeven en op zoek naar makers en technici. Radio4All is pas per 1 november echt in de lucht met testuitzendingen. Tot die tijd blijft het stil op de frequentie. Volgens Beelen kon die datum niet gehaald worden. Vanaf 1 januari gaat de nieuwe zender dan echt van start. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie