HBO Max en discovery+ gaan als één app verder

De twee streamingsdiensten fuseren, dus bundelen het aanbod in één app. Hoe dat in Nederland gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Beeld: HBO Max

De videostreamingsdiensten HBO Max en discovery+ worden samengevoegd in één app. Nu hebben de diensten een eigen app en betalen gebruikers per dienst. De achterliggende bedrijven WarnerMedia en Discovery Inc. maakten in 2021 bekend te fuseren en geven nu voor het eerst aan hoe zij de toekomst van hun streamingsdiensten zien.

Tegenover Variety zegt de toekomstige CFO van het nieuwe Warner Bros. Discovery dat er voor bundeling gekozen is omdat het bedrijf nog niet weet hoe het de twee platformen gaat samenvoegen. Voorlopig kiest het dus voor deze oplossing.

Prijs nog onduidelijk

Onduidelijk is nog welke van de twee apps uitgebreid wordt met de content van de ander. Ook de prijsstelling houdt Warner Bros. Discovery vooralsnog voor zich. In Nederland kost een abonnement op Discovery+ vier euro per maand en het goedkoopste HBO Max-abonnement zes euro per maand. HBO Max is begin maart in Nederland gestart

Twee doelgroepen

De nieuwe CFO in gesprek met Variety: 'HBO Max heeft een premiumpositie neigend richting een mannelijk publiek. Tegelijkertijd heeft Discovery een grotere doelgroep die meer uit vrouwen bestaat. Daarnaast heb je straks de dagelijkse engagement van Discovery-kijkers en de meer door releases gemotiveerde HBO Max-contentconsument.'

Warner Bros. Discovery hoopt met de vernieuwde contentstrategie abonnees beter te kunnen bedienen en meer abonnees te werven. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie