Hypr neemt ToLocal over om een one-stop-shop voor lokaal adverteren te worden

De overname is onder andere gedaan vanwege de jarenlange kennis met print en een eigen softwaretool van ToLocal.

Robert Franke
Afbeelding: HYPR

Hypr, een nieuw platform waarmee landelijke adverteerders en bureaus in één keer toegang krijgen tot de digitale platformen van alle huis-aan-huis-uitgevers in Nederland, neemt branchegenoot ToLocal over. ToLocal is al jaren actief en vooral bekend van zijn eigen online bookingstool DeLokalePlanner. Door de krachten te bundelen, wil Hypr zich beter profileren als de one-stop-shop voor media-inkopers.

Meerwaarde

De overname is per direct en verandert niets aan de dagelijkse activiteiten van ToLocal, zo meldt Hyper in een persbericht.

Hoe kunnen de partijen dan samenwerken om Hypr beter te profileren? Robert Franke, managing director van Hypr: 'De meerwaarde gaat komen uit de combinatie van de jarenlange printkennis vanuit ToLocal, het hebben van DeLokalePlanner en de digitalisering waar Hypr mee is begonnen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het voor de inkopende partijen nog meer een one-stop-shop wordt als het gaat om het inzetten van lokale media. Hier gaan de uitgevers dus ook van profiteren.'

1200 lokale websites

Met DeLokalePlanner-tool van ToLocal krijgen adverteerders toegang tot 574 huis-aan-huisbladen en 1200 lokale websites. Het is mogelijk om print- en online advertenties in te boeken. Via de AdShop-tool van ToLocal kunnen adverteerders ook online advertenties via bijvoorbeeld bannering inkopen.

ToLocal is in 2014 opgericht. Medeoprichter Frank-Paul ter Berg blijft aan bij het bedrijf en vormt nu samen met Robert Franke de directie van Hypr. Hypr is vorig jaar ontstaan als initiatief van huis-aan-huisuitgevers om hun belangen op de landelijke advertentiemarkt te behartigen. Via het platform kunnen adverteerders en bureaus in één keer al hun platformen bereiken.

Adformatie publiceerde onlangs een achtergrondartikel over de totstandkoming, werkwijze en doelen van Hypr.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie