Ikea stopt met gedrukte catalogus

De Zweedse woonwinkel kiest voor een digitale versie, die vanaf 27 augustus op de website te bekijken is.

Catalogus 2019 online
Ikea

Ikea stopt in Nederland met het verspreiden van de gedrukte catalogus. De Zweedse woonwinkel kiest voor een digitale versie, die vanaf 27 augustus op de website te bekijken is. Volgens het bedrijf is voor liefhebbers nog wel een beperkt aantal gedrukte exemplaren verkrijgbaar bij de winkels.

De gids viel jarenlang bij huishoudens op de mat. Wereldwijd werden elk jaar zo’n 210 miljoen exemplaren van de catalogus verspreid in 38 talen en 76 verschillende versies.

Advertentie
advertisement

Shirley Jones, commercial manager van Ikea Retail Nederland, zegt dat ze het gebruik en bereik van de digitale catalogus de afgelopen jaren enorm heeft zien groeien. 'Bovendien weten we dat verreweg de meeste klanten zich eerst oriënteren op Ikea.nl en via onze andere digitale kanalen, voordat zij een van onze winkels bezoeken of online bij ons shoppen. We zien daarom steeds meer voordelen van de catalogus in digitale vorm.'

In Groot-Brittannië deed Ikea afgelopen jaar onderzoek naar de effecten van het vervangen van de gedrukte catalogus door een digitale versie. Van negatieve gevolgen voor de omzet was geen sprake, aldus het winkelconcern.

 

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie