Viral van de week - The Joy of Painting with Bob Ross & Banksy

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Een grotere tegenstelling zijn we deze week niet tegengekomen; de rustige, gemoedelijke stem van World Famous Bob Ross, terwijl we in beeld de street artist Banksy zien werken aan zijn nieuwe kunstwerk. In minder dan 24 uur zorgde de video voor bijna 4 miljoen impressies en is er bijna 20.000 keer op gereageerd.

Reading Prison als canvas

De ‘Reading Prison’ diende als canvas voor Banksy’s nieuwe stuk. Deze gevangenis is vooral bekend vanwege de dichter Oscar Wilde die hier in 1895 twee jaar vastzat vanwege homoseksuele handelingen. Hij schreef ‘The Ballad of Reading Gaol’ (‘goal’ is een verbastering van het woord ‘jail’), ook wel het meest beroemde gevangenisgedicht aller tijden genoemd. In deze ballade schetst Wilde een eerbetoon aan de ter dood veroordeelde moordenaar Charles Thomas Wooldrigde én laat hij zien hoe fel hij tegen de doodstraf en het hele gevangenissysteem is.

Kunstcentrum in plaats van luxe appartementen

Reading Prison is al een aantal jaar gesloten en tot op heden is er geen nieuwe bestemming gevonden voor het gebouw. Het Readings’ parlementslid Matt Roda wil voorkomen dat het verkocht wordt aan de hoogste bieder zodat er luxe appartementen in komen. Hij voert actie om dit voormalige huis van bewaring te transformeren naar een kunstcentrum. Zo kan het publiek dit nationale erfgoed blijven bewonderen.

Save Reading Gaol Instagram
Save Reading Gaol Instagram

De kracht van Bob Ross versus Banksy

Door juist deze plek te kiezen en dit kunstwerk op de muur te zetten, onderstreept Banksy de visie van Matt Roda en zorgt hij voor een enorme zichtbaarheid van de campagne. Door de stem van Bob Ross als ondersteuning te gebruiken, houdt hij de vorm luchtig en humoristisch. Terwijl achter zijn creatie vele lagen van diepgang schuilen. Dát is de kracht van kunst.

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie