Kabinet wil reclamevrije NPO

Er zijn verschillende scenario's voor een toekomst zonder Ster-reclame op de NPO.

ANP

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU richten zich op een reclamevrije publieke omroep. Volgens De Telegraaf is dat de koers in Den Haag en wordt daar vandaag verder over gesproken met mediaminister Arie Slob.

Het kabinet heeft verschillende ideeën over hoe de publieke omroep zonder Ster-reclame gefinancierd zou moeten worden. Een variant zou zijn dat er minder radiozenders komen, of dat tv-zender NPO3 geschrapt wordt. Over dat laatste is vaker gedacht. 

Volgens De Telegraaf is een combinatie van verschillende maatregelen het meest logisch. Bijvoorbeeld dat kabelbedrijven als Ziggo en KPN meer moeten gaan betalen voor doorgifte van de NPO, omroepen zouden meer op YouTube mogen gaan doen en het verhogen van de rijksbijdrage is ook een optie.

Adverteerdersbond BVA liet eerder al weten dat 'het reclamevrij maken van de publieke omroep uitsluitend negatieve gevolgen heeft'. De bond publiceerde hierover onlangs een position paper.

Ster-directeur Frank Volmer wil in dit stadium nog niet reageren op de plannen van het kabinet.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Sander
Facebook, maar vooral Google zal dit toejuichen! Wat lijken ze in de Den Haag toch vreselijk beïnvloedbaar door amateurs. Nederlanders meer kwijt voor de publieke omroep en nog meer (onbelaste) advertentie budgetten naar de Amerikanen, goed beleid!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Sandra
Hoop dat de publieke omroep blijft
De commerciële zenders kijk ik niet ivm reclame blokken tijdens de programma's films
De publieke zenders voor en na
Desnoods zou ik t misschien zien 1 kanaal open voor nieuws nood de rest betaald en sommige evenementen 4/5 mei koningsdag politieke partijen nieuws gratis
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie