Kaskraker Lion King breekt record na record

Binnen vier weken kochten meer dan 2 miljoen mensen in Nederland een kaartje voor de film.

Brulrecord
Uit de officiële trailer van Lion King

De nieuwe versie van de Disney-film The Lion King heeft weer een record gebroken. Binnen vier weken kochten meer dan 2 miljoen mensen in Nederland een kaartje voor de film. Dat heeft distributeur Disney dinsdag gemeld. Nog nooit bereikte een bioscoopfilm in deze korte periode deze mijlpaal, aldus Disney. De vorige film die in Nederland 2 miljoen bezoekers trok, Bohemian Rhapsody, deed er bijna vier maanden over.

De nieuwe versie van The Lion King, sinds 17 juli ook in ons land in de bios, brak al verschillende records. Ook de bezoekersaantallen van 100.000, 500.000 en één miljoen werden in recordtempo gehaald. De film doet het niet alleen in Nederland heel goed, wereldwijd is de opbrengst van de liveactionfilm binnen vier weken de 1,3 miljard dollar gepasseerd.

De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwtje Simba dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader echter overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba om ver weg een nieuw leven op te bouwen.

 

Bron: ANP

The Lion King Official Trailer

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie