Matthijs van Nieuwkerk breekt met BNNVara: 'Spijt van blinde ambitie'

'Het feit dat mijn werkgever twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.'

Matthijs van Nieuwkerk in betere tijden, met Marc-Marie Huijbregts tijdens het 10-jarig jubileum van DWDD

Matthijs van Nieuwkerk legt voorlopig zijn werk neer en stopt direct bij BNNVara. De 62-jarige DWDD-presentator verbreekt de banden met de omroep, zo laat hij weten. 'Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.'

Schaamte en spijt

'Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt', aldus de presentator.

De presentator is in opspraak nadat de Volkskrant vrijdagavond een uitgebreid onderzoek publiceerde naar de werkcultuur achter de schermen van De Wereld Draait Door. Het ging volgens tientallen medewerkers in de Volkskrant om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'.

De NTR besloot zaterdag de opnames van de Top 2000 Quiz te staken naar aanleiding van het Volkskrant-artikel. Over het vervolg hiervan is nog niks bekend.

Lees ook: Het schokkendste bij DWDD-gate, is het wegkijken van omroepbestuurders

(Bron: ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie