Mediahuis Nederland verkoopt Telegraaf-kantoorpanden aan Basisweg

Uitgever wil zich richten op kernactiviteiten.

ANP

Mediahuis Nederland verkoopt de kantoorgebouwen aan de Basisweg 30 in Amsterdam, waar onder meer het Nederlandse hoofdkantoor en De Telegraaf gevestigd zijn. Er is een koopovereenkomst getekend met een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International.

De Nederlandse uitgeeftak blijft ook na de verkoop nog lang kantoor houden aan de Basisweg. Een gedeelte van het complex is tijdelijk verhuurd aan APG pensioenfonds. Het transactiebedrag is niet bekendgemaakt.

Het gaat voor Mediahuis om een kostenbesparing. Cfo Koos Boot van Mediahuis Nederland zegt dat de transactie Mediahuis Nederland in staat stelt om zich volledig te richten op de kernactiviteiten. 'Door toenemende digitalisering en focus op de kernactiviteiten - onafhankelijke journalistiek - zijn de gebouwen en de ruimte daaromheen aan de Basisweg te ruim voor Mediahuis Nederland alleen. Tegelijkertijd liggen er kansen om het vastgoed aan de Basisweg uit te breiden en verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke moderne kantooromgeving omgeven door alle mogelijke faciliteiten.'

De verkoop van het vastgoed is al lange tijd een aandachtspunt. Ook voordat Mediahuis in 2017 Telegraaf Media Groep overnam. 

Advertentie
advertisement

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie