Het Nederlandse Pathé Thuis gaat internationaal, te beginnen in Frankrijk

Pathé Thuis wordt onder merknaam Pathé Home vanuit Nederland uitgerold.

Jacques Hoendervangers (links), de algemeen-directeur Pathé Nederland, en Marco van Demen, die verantwoordelijk wordt van internationale uitrol van Pathé Thuis

Het in Nederland ontwikkelde Pathé Thuis wordt wegens succes nu ook internationaal gelanceerd. Deze week wordt het in Frankrijk onder de naam Pathé Home officieel op de markt gebracht.

Het nieuwe platform Pathé Home biedt consumenten de huur en aankoop van een breed aanbod van films. Dat kan zonder abonnement.

Op dit moment heeft het in Frankrijk meer dan drieduizend filmtitels direct beschikbaar, dit aantal wordt binnen een jaar uitgebreid naar vijfduizend met zowel de nieuwste films direct uit de bioscoop als tijdloze klassiekers en alles daartussen.

Digitale strategie

Het uitbreiden van het zogenoemde ‘transactional video-on-demand-platform’ (TVOD) naar Frankrijk past in de bredere digitale strategie van de Pathé Groep.

Pathé wil zich internationaal verder positioneren als sterke speler in de filmindustrie: het bedrijf heeft, naast een productie- en distributietak in Frankrijk, als enige bioscoopketen wereldwijd zowel bioscopen als een TVOD-platform.

Pathé stelt dat het daarmee ‘een unieke propositie’ heeft voor distributeurs/studio’s en consumenten, omdat het steeds meer en betere data en inzichten heeft over de filmbehoeftes. Daardoor kunnen alle diensten worden verrijkt, ten voordele van bezoekers, gebruikers en partners.

Als voorbeeld geeft Pathe de actie met Sony Pictures Entertainment waarbij filmliefhebbers bij aankoop van een bioscoopticket voor Bad Boys Ride or Die een kortingscode kregen voor de eerdere delen van Bad Boys op Pathé Thuis.

Internationale ambities, Nederlandse gezichten

De internationale ambities van de Pathé Groep hebben ook Nederlandse gezichten gekregen: algemeen-directeur Pathé Nederland, Jacques Hoendervangers, draagt inmiddels ook de eindverantwoordelijk voor Pathé in België en Zwitserland.

Marco van Demen, countrymanager Pathé Thuis, is per direct eindverantwoordelijk voor de commerciële uitrol van Pathé Home.

Barry de Bruin, huidig IT-director bij Pathé, is met de lancering van Pathé Home verantwoordelijk voor de verdere technische ontwikkeling van het VOD-platform.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie