NENT lanceert streamingdienst Viaplay in Nederland met Formule 1

Zes races gratis te zien. Ook de uitzendrechten van de Bundesliga en darts naar Viaplay. Ziggo en ESPN hebben het nakijken.

Credits: Andrej Isakovic AFP via NENT

Nordic Entertainment Group (NENT) introduceert zijn streamingdienst Viaplay op de Nederlandse markt in het eerste kwartaal van 2022. Het wordt de exclusieve thuisbasis voor de uitzendingen van de Formule 1 en de Bundesliga. 

Vanaf volgend jaar zijn zes Formule 1-races gratis te zien (onder meer de Grand Prix van Zandvoort), voor de andere races moet je betalen. Het is nog niet bekend wat een maandelijks abonnement op de streamingdienst kost.

Dartsliefhebbers moeten eveneens naar de streamingdienst uitwijken, want NENT kocht ook de uitzendrechten van PDC Darts voor vijf jaar.

De Scandinavische mediagroep heeft een driejarige deal gesloten met de Formule 1 (tot 2024) en het Bundesliga-voetbal tot 2029 vastgelegd. Daarnaast zijn via de streamingsdienst Viaplay Originals, internationale films en series en kindercontent te zien.

Volgens topman Anders Jensen is Nederland 'een ideale markt' voor Viaplay. De ambitieuze doelstelling van van NENT is om tegen het einde van 2025 4,5 miljoen internationale abonnees te hebben.

Ziggo en ESPN

Ziggo (Formule 1) en ESPN (Bundesliga) hebben hiermee het nakijken. Zeker de F1 is goed voor veel kijkers op ZiggoSport en abonnementen op Ziggo. Dat laat weten dat de Formule 1 te duur is geworden om de uitzendrechten te behouden. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie