Noordhoff verkoopt cryptoboek inclusief NFT

Het boek 'Bouwen aan digitaal vertrouwen - de kracht van cryptocurrencies & blockchaintechnologie - speelt in op de hype rondom NFT's.

Een uitsnede van het boek
Afbeelding: Noordhoff

Boekuitgever Noordhoff brengt op 22 februari het boek 'Bouwen aan digitaal vertrouwen - De kracht van cryptocurrencies & blockchaintechnologie' uit. Het boek gaat over cryptovaluta, de achterliggende blockchaintechnologie en NFT's; de Non-Fungible Token. Een NFT is het digitale bewijs van een kunstwerk. NFT's braken vorig jaar door als hype onder steeds meer merken en technisch onderlegde consumenten. 

Noordhoff en boekauteurs Maarten de Borst en Marijn Romme spelen in op deze hype door speciale edities van het boek uit te brengen. Zo komt er een limited edition in een oplage van 22 exemplaren. Dit boek heeft een speciale cover, een gepersonaliseerde boodschap aan de binnenkant van het boek en komt met een eigendomscertificaat op de blockchain. Oftewel, een NFT. 

Artist's impression edition

Opvallend is dat het eerste boek dat van de drukker komt, geveild gaat worden op het NFT-platform OpenSea. Dit artist's impression edition-boek heeft een schilderij op de cover, gemaakt door de Groningse kunstenaar Klaas Lageweg. Zijn kunstwerk bevat 22 verwijzingen naar cryptovaluta en de blockchain. De koper van het boek ontvangt naast de NFT ook een hoge resolutie versie van het kunstwerk, een videoboodschap en gaat zijn of haar naam of pseudoniem terugzien in de drukken die zullen volgen.

Veilingopbrengst naar Edukans

Noordhoff zegt dat vrijwel de hele opbrengst van de NFT-veiling geschonken wordt aan Edukans, een stichting die kinderen in ontwikkelingslanden helpt rondom onderwijs. Petra Prescher, uitgever van Noordhoff Business, zegt: 'Door het gebruik van NFT's kunnen wij op een nieuwe, fascinerende wijze de fysieke wereld met de digitale wereld combineren. Het is een bijzondere manier om fans aan je te binden, unieke waarde toe te voegen en onze lezers nog meer te betrekken bij de inhoud. Samen met hen ontdekken wij wat blockchaintechnologie concreet inhoudt en kan betekenen. Voor ons en voor onze samenleving. Daarom ook is de opbrengst van de veiling bedoeld voor een goed doel.'

Auteurs zijn ontwikkelaar en docent

Beide boekauteurs zijn ontwikkelaar en docent Blockchain Fundamentals aan de LOI Hogeschool en docent De Toekomst van Geld bij NBA Opleidingen. Samen doen ze ook advieswerk en workshops voor bedrijven. De Borst werkte voorheen bij de Politie Amsterdam rondom cryptovaluta en financiële criminaliteit. Romme is werkzaam bij Capgemini als business analist met een focus op finance, risk en compliance.

Het reguliere boek kost 25 euro, waar de NFT-versie (oplage 22 stuks) 75 euro kost. De veiling moet uitwijzen wat er voor de artist's impression edition betaald gaat worden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie