Ode aan Kees Brusse

Hans van Dijk brengt een ode aan 's Neerlands eerste serieuze acteur die reclame ging doen: de maandag overleden Kees Brusse.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op de radio zeiden ze erbij: hij was één van de eerste acteurs die zich liet betalen voor reclame. Dat kan niet waar zijn, maar zeker is wel dat Kees Brusse werd aangekeken op z’n reclamewerk, vooral ook door andere acteurs.

Wij hebben hem meegemaakt in zeker 30 commercials voor Shell. We stonden in vluchtstroken langs de snelweg, reden achter hem aan terwijl hij in de politieporsche zat, stonden bovenop ontzaglijke benzinetanks in Pernis of midden op de Dam (met Ischa Meijer).

Hij was echt zo aardig als die prachtige stem deed vermoeden. Na drie woorden was je verkocht.  “Ik zeg laatst tegen Shell…”, niemand kon dat zeggen zoals Kees.

Hij was op een leuke manier raar. Omdat hij vliegangst had, heeft ‘ie zelf leren vliegen. Hij vloog solo, maar durfde nog steeds niet de lift in.

Als je die Shell commercials nu terugziet (er staan er een stel bij reclame-arsenaal.nl), ziet bijna alles er gedateerd uit. Behalve het acteren van Kees Brusse. Hij was z’n tijd vooruit.

Hans van Dijk mede namens Bart Kuiper, Bert Smidt, Adri van Stek en alle anderen die met Kees mochten werken.

Shell 1978

Zwiterserleven

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie