Premium

OR Talpa Network akkoord met reorganisatie, veel mensen weg bij radiotak

[Update] Medewerkers worden inhoudelijk geïnformeerd. Dat proces duurt tot en met volgende week.

De ondernemingsraad van Talpa Network is akkoord met de begin mei aangekondigde reorganisatie. Het betekent dat er 6 procent van de medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd hun baan verliezen. Daarnaast werden eerder tijdelijke contracten niet verlengd, inclusief freelance-overeenkomsten. Bovenop deze maatregelen levert het directieteam van Talpa Network 20 procent van het salaris in.

Talpa Network heeft zo’n 1.300 medewerkers. Het zou nu gaan om zo'n honderd fte, de mensen die al aflopende contracten hadden niet meegerekend.

Advertentie
advertisement

Iedereen wordt nu geïnformeerd

‘Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen. Dat proces duurt nog tot en met volgende week. De maatregelen zijn niet anders dan dat we op 7 mei hebben gecommuniceerd in het persbericht’, zegt woordvoerster Erna Schmidt.

Talpa Network is voor een groot deel afhankelijk van reclame-inkomsten over het hele platform heen (tv, radio, KIJK, online). Door de coronacrisis zijn die fors teruggelopen.

Al aan het begin van de uitbraak van het virus schreef John de Mol in een mail aan het personeel dat zijn bedrijf niet kon ontkomen aan 'draconische maatregelen'.

Radiozenders

Bij de radiotak met de zenders Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en platform Juke zouden flinke klappen vallen. Zo’n 20 procent van het personeel moet daar weg, melden ingewijden. Radio.nl berichtte er gisteravond al over.

Bronnen melden verder aan Adformatie dat bij de nieuwsredactie en het productieteam van de radiozenders en het team van Juke banen verdwijnen. 

Bij Talpa Network zou er verder gesneden worden in de online redactie. Eerder werd al bekend dat Talpa Network zijn eigen nieuwsdienst voorlopig uitstelt. Over banenreductie bij marketing en sales is tot nog toe niets bekend. Evenmin over bekende tv- en radionamen.

Wel is duidelijk dat 
managing director product & growth audio.Jeroen de Bakker vertrekt, op eigen initiatief. Ook VP Talpa Social, Suzanne Pronk gaat weg, zo meldt Spreekbuis.
 

Talpa Entertainment Producties

Tijdens de coronacrisis moet het bedrijf veel producties schrappen of uitstellen. Talpa Network was ook bezig een nieuw productiehuis te introduceren met de naam Talpa Entertainment Producties. Dat moet zich vooral gaan richten op de eigen producties binnenshuis. Voor het productiehuis blijft Talpa Network op zoek naar personeel.

Een van de eerste producties, een talkshow van Patty Brard en Gordon, gaat voorlopig niet door.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie