Podcast van de week: Gardening with the RHS

Audio agency Airborne kiest de podcast van de week. Onderscheidende audioproducties van adverteerders waar de consument naar wil luisteren.

Podcast van de week: Gardening with the RHS

De podcast ‘Gardening with the RHS’ is ogenschijnlijk niet bepaald een uitspatting van creativiteit. De titel alleen al straalt niets anders dan functionaliteit uit. Geen verbeelding of iets anders dat nieuwsgierig maakt. Ook het onderwerp, tuinieren, is niet gelijk iets waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Toch wist juist deze podcast hoge ogen te gooien bij de laatste editie van de British Podcast Awards, door te winnen in de categorie Best Branded Podcast. 

Verrijken met planten

De RHS staat voor Royal Horticultural Society, een liefdadigheidsinstelling die als doel heeft om zoveel mogelijk Britten hun leven te laten verrijken met planten en zo ook nog eens bij te dragen aan een groener en mooiere leefomgeving.

De organisatie speelt in het Verenigd Koninkrijk een rol van betekenis: het is onder meer actief in lokale gemeenschappen, het laat kinderen kennis maken met natuur en het verspreidt kennis over tuinieren via een groot aantal verschillende kanalen. Zoals cursussen, events, boeken, een uitgebreid online platform en ja, dus ook een podcast. 

Monumentale serie 

Wat in de eerste plaats prijzenswaardig is: de consistentie waarmee deze podcast wordt gemaakt. Sinds 2013 (!) verschijnt er steevast elke donderdag een nieuwe aflevering met een duur van 20 tot 30 minuten. Daarmee bouw je uiteraard structureel aan een luisterpubliek: de podcast staat dan ook standaard op een top 3 positie in de subcategorie Home & Garden.

De podcast zelf is met veel aandacht gemaakt: goed geëdit, een fijne soundtrack en een nog fijnere host. Elke aflevering heeft zo’n beetje rustgevendheid van tuinieren zélf. Uiteraard is de inhoud lekker niche, precies zoals je mag verwachten: een hele aflevering over gras, tips om je tuin voor te bereiden op de herfst, of alle ins en outs over rozen.

De praktische component is belangrijk onderdeel, maar vrijwel altijd wordt er een extra laag aan toegevoegd. Zo legt een historicus uit dat de roos lang geleden een bloem was waar men een hekel aan had, maar dat deze desondanks toch uitgroeide tot een icoon. De liefde voor bloemen, planten en tuinieren is overal in deze podcast aanwezig. En dat is misschien wel grootste kracht van deze monumentale serie, dat het vanuit hart wordt gemaakt. 

Luister de podcast Gardening with the RHS hier.

Meer luisteren?

Alle eerdere ‘podcasts van de week’ vind je op deze overzichtspagina.

Gelijk luisteren? Dat kan met deze afspeellijst op Spotify.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie