Publiek nomineert Johan Derksen als beste radiopresentator

Dit zijn de nominaties voor de Online Radio Awards 2022, die op 19 mei worden uitgereikt door een vakjury.

Online Radio Awards

Het publiek heeft zich weinig aangetrokken (of juist heel veel) van de commotie over de uitspraken Johan Derksen in het tv-programma Vandaag Inside. Het nomineerde Derksen voor de prijs Beste Presentator bij de Online Radio Awards 2022. Derksen kreeg zijn uitverkiezing voor zijn werk voor Grolloo Radio/Arrow Bluebox Radio.

Derksen was onlangs in het nieuws omdat hij zijn tv-programa Vandaag Inside vertelde dat hij tientallen jaren geleden een bewusteloze vrouw met een kaars gepenetreerd heeft. Die uitspraak leidde tot een adverteerdersboycot en binnen een paar dagen tot het einde van het tv-programma

Naast Derksen zijn meer uitgesproken presentatoren genomineerd: Roderick Veelo (TPOdCast), Wierd Duk (Het Land van Wierd Duk), Tim Ophetbroek (KINK) en Mayoni Oosterhof (Hallo Kidsradio). 

'Razend actueel'

Het publiek kon in de afgelopen weken stemmen op de beste online radiostations, de beste podcasts en de beste presentatoren voor de Online Radio Awards 2022. In totaal zijn er ruim achttienduizend stemmen uitgebracht, melden organisatoren Spreekbuis.nl en de Stichting Verenigde Online Radiostations (v-OR). De vijf radiostations, podcasts en presentatoren met de meeste publieksstemmen zijn genomineerd. 

De grote variatie aan nominaties is volgens Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl)een teken dat 'de audiowereld nog steeds razend actueel is'.

Beste podcast en online radiostation

Voor de prijs Beste Podcast zijn genomineerd: Het Land van Wierd Duk, TPO Podcast, Groeten uit het Zuiden!, RacingNews365 Formule 1 Podcast en Kleine Boodschap. 

Arrow Bluebox Radio, KINK, Arrow Classic Rock, Hallokids Radio en JINX radio strijden om de prijs Beste Online Radiostation.

Vakjury kiest de winnaars

Een achtkoppige vakjury kiest de winnaars en reikt op 19 mei de prijzen uit op een evenement in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De jury bestaat uit;

Peter Contant (Max Magazine/ CLASSY Lifestyle en voorzitter v-OR)
Richard Otto (XS2Content/ Tens Media uitgever van Spreekbuis.nl)
Pierre Papa (Radiocoach)
Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
Patricia van Liemt (auteur, columnist en podcastmaakster)
Mischa Blok (Radio- en podcastmaakster NPO Radio 1)
Vincent Bijlo (Cabaretier, radio- en podcastmaker)*
Domien Verschuuren (Qmusic-radio dj en podcastmaker) 

Bijlo jureert niet mee in de categorie Best Online Radiostation omdat hij een programma presenteert op JINX.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie