Rob Kolkman is de nieuwe CEO van Sanoma Netherlands

Sanoma heeft snel een opvolger gevonden voor de vertrokken Marc Duijndam.

Sanoma

Sanoma kondigt aan dat Rob Kolkman (45) per 1 januari 2019 begint als CEO van Sanoma Media Netherlands. Rob Kolkman rapporteert in zijn nieuwe rol aan, Susan Duinhoven, President en CEO van Sanoma Corporation.

Kolkman komt van Reed Business Information (RBI), onderdeel van de RELX Group, waar hij meerdere senior managementposities heeft vervuld. Momenteel is hij Group Managing Director voor RBI. Daarvoor was hij CEO bij RBI in Nederland, waar hij eindverantwoordelijk was voor onder meer Elsevier Weekblad en Landleven.

Duijndam
Vorige maand werd het vertrek van CEO Marc Duijndam bekend. Die was slechts kort actief in die functie, omdat hij er naar eigen zeggen achter kwam dat het 'niet geheel bij mijn persoonlijke ambities' paste, Susan Duinhoven gaf verdere uitleg aan Adformatie en ze beloofde snel een nieuwe CEO. Dat is gelukt.

Kolkman
Rob Kolkman: 'Sanoma heeft een prachtig portfolio waarmee 80 procent van de Nederlanders maandelijks wordt bereikt. De continue ontwikkeling van al deze merken, waarbij ieder merk zijn eigen kansen en uitdagingen kent, maakt dat Sanoma een organisatie is waar ik graag voor wil werken en die ik samen met de collega’s nog succesvoller wil maken.'

Duinhoven noemt Kolkman een 'zeer ervaren en gewaardeerde topman met een indrukwekkende carrière in zowel Nederland als het buitenland'. 'Met zijn ervaring op de zakelijke data- en uitgeversmarkt, zie ik in Rob de juiste persoon om leiding te geven aan het ervaren managementteam binnen Sanoma Media Netherlands.'

Tot 1 januari blijft Susan Duinhoven CEO a.i.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie