Marc Duijndam weg als CEO bij Sanoma Netherlands

Duijndam begon pas in januari bij Sanoma, als opvolger van Peter de Mönnink.

Marc Duijndam
Sanoma

Marc Duijndam vertrekt al na acht maanden weer als CEO van de Nederlandse en Belgische tak van Sanoma (officieel Sanoma Media BeNe). Hij heeft 'in goed onderling overleg' met Sanoma Media Netherlands besloten per direct terug te treden.

Duijndam: 'Sanoma is een prachtig bedrijf met vele kansen en uitdagingen, maar ik heb gemerkt dat een bedrijf als Sanoma toch niet geheel bij mijn persoonlijke ambities aansluit.'

De afgelopen maanden zat Duijndam ziek thuis.

CEO en President Susan Duinhoven, aan wie hij rapporteerde, zegt: 'Het is spijtig om te zien dat Marc ons zo snel verlaat. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdrage en wens hem het allerbeste.'

Procedure voor opvolger 
De sollicitatieprocedure voor een nieuwe CEO is inmiddels gestart. Zodra meer bekend is over de opvolging, wordt hier over gecommuniceerd. Voor de tussenliggende periode is Susan Duinhoven benoemd als ad interim CEO van Sanoma Media Netherlands.

Duijndam werd vorig jaar enoemd als opvolger van Peter De Mönnink, die bij Talpa Network CEO TV en Media Solutions werd. Hij begon op 1 januari van dit jaar.

Duijndam leidde hiervoor Funda. Eerder was hij de eerste Country Director van Google Benelux, adviseur van het Europese management bij de start van LinkedIn in de Benelux en had hij andere commerciële functies bij diverse mediabedrijven. Ook is hij commissaris bij de online bedrijven Vonq en Inshared, Relay42 en Holland Venture. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie