Sjoerd Raaijmakers weg bij Vice, krijgt geen opvolger

Raaijmakers was voorheen ceo van VICE Benelux en coo Digital EMEA.

Sjoerd Raaijmakers, voorheen ceo van Vice Benelux en coo Digital EMEA, vertrekt. Hij was de afgelopen veertien jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van Vice in de Benelux. Hij krijgt geen opvolger.

Vorig jaar werd internationaal een nieuwe koers, met bijbehorende organisatiestructuur neergezet. Raaijmakers was toen ceo van Vice Benelux als opvolger van Thijs Boon, daarna werd hij gepromoveerd tot chief operations officer Digital, EMEA.  

In deze organisatiestructuur is VICE Media Group niet meer per land, maar per bedrijfsonderdeel (Line of Business) gestructureerd; Vice Digital (redacties en Vice+), Virtue (het creatieve bureau), Vice News, Vice Studios (onafhankelijk productietak) en Vice tv (lineaire tv-zender). In de nieuwe structuur verdween de ceo-rol. 

In Raaijmakers functie overzag hij de redactie, marketing en dee digitale platformen (Vice.com en i-D) en rapporteerde hij aan de internationale president Digital. 

Advertentie
advertisement

Taak zit erop

Nu de herstructurering is afgerond, vindt Raaijmakers het tijd voor iets anders: 'Afscheid nemen van het bedrijf waar ik meer dan veertien jaar met heel veel plezier heb gewerkt is voor mij geen makkelijke beslissing geweest. Het in goede banen leiden van de implementatie van een vernieuwde wereldwijde organisatiestructuur in de digitale line of business was een mooie uitdaging. Voor mijn gevoel zit mijn taak erop en is het tijd om iets anders te gaan doen.'

Volgens Dominique Delport, president and global CRO, hebben 'het ondernemerschap, leiderschap en de reputatie binnen de industrie' van Raaijmakers bijgedragen aan sterke groei'.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie