Nóg een streamingsdienst erbij: SkyShowtime start op 25 oktober in Nederland

De videostreamingsdienst begint op 25 oktober, maar details over de prijzen ontbreekt nog.

SkyShowtime
Afbeelding: SkyShowtime

Nederlanders krijgen per 25 oktober toegang tot nóg een videostreamingsdienst, en wel SkyShowtime. Deze dienst is een initiatief van Paramount Global en Comcast en debuteert deze weken ook in verschillende andere Europese landen. Welke abonnementsvormen SkyShowtime krijgt en hoe duur die worden, blijft nog even geheim. In Italië start deze weken Paramount+ - een uitgeklede versie van SkyShowtime - voor acht euro per maand. Het ligt daarom voor de hand dat SkyShowtime minimaal even duur wordt.

Het aanbod van SkyShowtime

SkyShowtime is een Amerikaanse dienst die zowel films, series als tv-programma's bevat. Zo zijn tv-zenders als MTV, Comedy Central en NBC via SkyShowtime te bekijken, net als films uit het Paramount-portfolio. Bekende films zijn onder meer Top Gun, Stark Trek, Indiana Jones en Jurassic Park. Volgens SkyShowtime kunnen consumenten bij de lancering naar meer dan tienduizend uur aan video kijken. 

Sport vindt ook een plekje bij SkyShowtime; in de Verenigde Staten zendt de streamingsdienst onder meer de World Wrestling Entertainment-worstelwedstrijden uit. Mogelijk gaat de dienst deze competitie ook exclusief in Europa uitzenden. 

Concurrentie

SkyShowtime is al de derde grote videostreamingsdienst die dit jaar de Nederlandse markt betreedt. Sinds dit voorjaar zijn HBO Max en Viaplay hier ook actief, naar verluidt met goede introductiecijfers. Enkele maanden na de lanceringen meldde een onafhankelijk onderzoeksbureau namelijk dat HBO Max en Viaplay allebei al meer dan een half miljoen abonnees hebben. De diensten concurreren onder meer met Netflix en Videoland. Begin augustus bleek dat Videoland in het afgelopen kwartaal 57 duizend Nederlandse abonnees is verloren, volgens de topman door de introductie van concurrerende streamingsdiensten. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie