Sublime opent stembussen voor beste funk, soul en jazzmuziek

Sublime 500 'met genres die zorgen voor verbinding tussen generaties en muziekliefhebbers uit verschillende culturen'.

Sublime laat luisteraars vanaf vandaag stemmen op de Sublime 500, met de beste funk, soul en& jazzmuziek. Tot 30 oktober kan gestemd worden, van 2 tot en met 6 november wordt de lijst uitgezonden.

Vorig jaar voerde Marvin Gaye met ‘What’s Going On’ de lijst aan. Het nummer is inmiddels meer dan 49 jaar oud, maar nog steeds actueel. 

Advertentie
advertisement

Dit jaar funk, soul en jazzmuziek belangrijker dan ooit, zeggen de makers. 'Deze genres zorgen voor verbinding tussen generaties en muziekliefhebbers uit verschillende culturen. Daarnaast zorgt het voor een samensmelting tussen muziek van toen en nu. Door muziek kan je elkaar toch muzikaal aanraken, wat hoop en troost biedt. Funk, soul en jazzmuziek kent artiesten en liefhebbers in alle leeftijdscategorieën waardoor generaties met elkaar verbonden worden.' 

Veel muziek die vandaag de dag wordt uitgebracht, had niet kunnen ontstaan zonder de funk-, soul- en jazz-legendes die daar de basis voor hebben gelegd. 
Het laatste belangrijke element is dat de funk, soul en jazz-muziek roots heeft in voornamelijk de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Er is geen andere lijst in Nederland, die zo’n kleurrijke en gemêleerde samenstelling van artiesten bevat, volgens de samenstellers.

Advertentie