Talentenprogramma voor jonge reclamecreatieven van start

Tijdens een speciaal traject ontwikkelen creatieven zich bij vier bureaus in één jaar

  • Media
  • 15 February 2017
  • Redactie Adfo Groep

Het is een nieuw post-academisch talentontwkkelingsprogramma voor jonge reclamecreatieven. Het programma start 1 maart en duurt één jaar, waarin de deelnemers elke drie maanden van bureau wisselen.

Initiatief

Creative director Stephan Gonnissen is de initiator van het programma. ‘Al jaren ben ik bezig met talentontwikkeling, als bestuurslid van de ADCN, als gastdocent op academies, als leider van workshops’, vertelt hij. ‘Ik zie hoe moeilijk het is voor jonge creatieven om een plek te veroveren in de reclamewereld. De zes grote talenten vinden hun weg wel, maar een grote groep getalenteerde creatieven wordt van het kastje naar de muur gestuurd en haakt, vaak onterecht, af. Inderdaad, een aantal moet nog een stap maken, maar heeft absoluut potentie om een baan te krijgen.’

Praktijkervaring en workshops

Met Switch Talent Program krijgen deze creatieven de kans om ervaring op te doen bij reclamebureaus. Ze draaien als creatief team mee bij bureaus en krijgen daarnaast elke maand begeleiding. De organisatie van Switch zorgt voor workshops, opdrachten, begeleiding en een eindbeoordeling.

Na een jaar hebben ze dus 12 opdrachten voor hun portfolio en ervaring opgedaan op vier verschillende plekken. Per maand krijgen de studenten een vergoeding van 700 euro. Op dit moment doen FHV BBDO, Leo Burnett, Being There en Chunk mee.

Positieve reacties

Volgens Gonnissen reageren veel bureaus positief en werken academies graag mee. ‘Meerdere bureaus hebben toegezegd in de nabije toekomst in te zullen stappen. En dat kan elke drie maanden: dan is er een instap- en  wisselmoment voor zowel bureaus als creatieven. We mikken op een combinatie van traditionele en digitale bureaus. Als de jonge teams bewegen tussen al deze disciplines, geeft dat een mooie energie voor zowel de creatieven als de bureaus.’

Advertentie