Veronica Inside ondanks ophef gewoon weer van start in september

'Gesprekken met elkaar vormden voldoende basis om door te gaan.'

ANP

Veronica Inside gaat na de zomer gewoon weer van start in de bekende opstelling met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Ze gaan vanaf 11 september weer twee uitzendingen per week maken.

Talpa Network laat weten: 'De gesprekken die de drie met elkaar en met John de Mol hebben gevoerd naar aanleiding van de onenigheid in de aan racisme gewijde uitzending van 22 juni, vormden voldoende basis om het komend seizoen weer met elkaar aan de tafel van Veronica Inside te gaan proberen.' 

De drie voetbalexperts zijn daarnaast als analisten betrokken bij de uitzendingen van de Champions League die vanaf 7 augustus bij SBS6 te zien zijn. Talpa Network besloot afgelopen maand de Champions League wedstrijden weer op SBS6 te programmeren.

Onderling vertrouwen

John de Mol: “Onderling vertrouwen en een goede chemie tussen deze mannen vormen de basis waarop ze al zo’n dertien jaar lang succesvol zijn, met alle ups en downs van dien. Dat heb ik met name Johan ook voorgehouden; het zou zonde zijn wanneer één uitzonderlijk conflict het einde van dit programma had betekend. Ik ben vooral blij voor die grote schare fans, onder wie ikzelf, dat de mannen straks weer met elkaar aan tafel gaan zitten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de chemie tussen dit illustere trio weer voelbaar zal zijn.'

Akwasi

De Mol en Talpa Network spreken zich nog altijd niet uit over de kritiek op de uitspraken van Derksen over rapper Akwasi, half juni tijdens een uitzending van Veronica Inside. Na de uitzending ontstond er een sneeuwbaleffect. Verschillende adverteerders keerden het programma de rug toe. Ook lieten voetballers als Memphis Depay en Eljero Elia zich negatief uit over het programma in social posts. 

De maandaguitzending die volgde, een door Genee geïnitieerde thema-uitzending over racisme, schoot bij Derksen en Van der Gijp in het verkeerde keelgat. Die uitzending trok een recordaantal van 1,7 miljoen kijkers. Maar tussen het VI-team onderling leek het niet meer goed te komen. Vandaag blijkt het een storm in een glas water.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie