Viceland verandert naam in Vice tv

Naam past beter bij andere activiteiten van het mediaplatform.

Lineaire tv-zender Viceland verandert in de Benelux de naam in Vice tv. De naamsverandering gaat in Nederland per 1 november in.

Het besluit hangt samen met de naamsverandering die al in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland is toegepast. Dat moet de zender ruimte geven om de pr-, marketing-, digitale- en tv-activiteiten samen te brengen onder het moedermerk.

Naast cross-promotionele voordelen sluit de naam Vice tv ook beter aan bij kijkers die op zoek zijn naar Vice-content.

Advertentie
advertisement

In mei kondigde Vice een nieuwe organisatiestructuur aan waarbij de vertical-structuur deels werd gestaakt en weer meer activiteiten onder de merknaam Vice kwamen. 

Stefan Tieleman, general manager Vice tv & Vice Studios Benelux: 'De naamsverandering van Viceland naar Vice tv is een strategische beslissing die de ontwikkeling en volwassenheid van onze kanalen weerspiegelt. Het geeft ons de mogelijkheid om beter samen te werken met collega’s in de Benelux waar Vice.com actief is.'

Talpa Network doet sinds dit jaar de sales voor Vice tv.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie