Videostreamingsdienst HBO Max start 8 maart in Nederland

De streamingsdienst is al beschikbaar in veel andere landen en komt nu ook naar Nederland. De prijs wordt binnenkort bekendgemaakt.

Beeld: HBO Max

De videostreamingsdienst HBO Max is vanaf 8 maart beschikbaar in Nederland. Dat meldt HBO op Twitter. Op dezelfde dag lanceert HBO Max ook in veertien andere Europese landen.

Hoe duur een abonnement wordt, maakt HBO binnenkort bekend. In de Verenigde Staten kost het standaardabonnement met advertenties en hd-kwaliteit tien dollar per maand. Voor advertentievrij kijken in scherpere 4K-resolutie betaalt de abonnee vijftien dollar per maand. 

HBO Max biedt videocontent aan van onder meer HBO, DC, Cartoon Network, Warner Bros en Max Originals. Die laatste groep zijn door HBO Max ontwikkelde exclusieve films, series en documentaires. Bekende bestaande content die op HBO Max te zien is, omvat onder meer The Sopranos, Game of Thrones, Westworld en Sex and the City. 

Concurrentie voor Viaplay

De startdatum van HBO Max ligt dicht bij die Viaplay in Nederland. Viaplay is vanaf 1 maart actief in Nederland en kost veertien euro per maand. 

HBO Max is qua entertainment-aanbod een concurrent voor Viaplay, maar mist de live sport-content die Viaplay aanbiedt. Zo zendt Viaplay de komende jaren exclusief in Nederland de Formule 1, PDC Darts en Premier League-voetbal (vanaf augustus) uit. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie