WarnerMedia en Discovery gaan met megafusie strijd aan met Netflix en Disney

Samenvoeging activiteiten creëert 'nieuwe mondiale leider in entertainment'.

WarnerMedia en Discovery fuseren tot een zelfstandig bedrijf 'dat wereldwijd leidend is in entertainment' . Dat hebben AT&T, het moederbedrijf van WarnerMedia, en Discovery vandaag bekendgemaakt. De samenvoeging moet beide mediabedrijven de slagkracht geven om de strijd aan te gaan met Netflix en Walt Disney.

WarnerMedia en Discovery bieden relatief kort hun eigen streamingdiensten aan via onder meer HBO Max en Discovery +. Het concern denkt dat samenvoeging van de meer dan 100 mondiale mediamerken hun concurrentiepositie aanzienlijk vergroot.

Ook kan het nieuwe bedrijf investeren in meer originele inhoud voor zijn streamingdiensten en wil het de programmeeropties van zijn wereldwijde lineaire betaaltelevisie- en uitzendkanalen verbeteren. Merken die onder het nieuwe concern vallen zijn onder meer HBO, Warner Bros., Discovery, DC Comics, CNN, Cartoon Network, HGTV, Food Network, TNT, Eurosport, Magnolia, Animal Planet en nog veel meer.

Niet gelukt

Met de verkoop van zijn mediapoot heeft AT&T, van origine een telecommunicatiebedrijf, zich erbij neergelegd dat het niet in staat is een bloeiend media- en entertainmentbedrijf binnen de onderneming te ontwikkelen. De uitgaven om een mondiale, concurrerende ​​streamingdienst te bouwen zouden enorm zijn - veel meer dan de moedermaatschappij zou willen of kunnen besteden. Met de samenvoeging met Discovery is de benodigde slagkracht er wel, aldus de fuserende partijen.

De eigenaren van Discovery krijgen een aandeel van 29 procent in de nieuwe onderneming, de overige 71 procent is het deel dat AT&T inbrengt. Het ontvangt hier 43 miljard dollar voor. Het nieuw gevormde bedrijf zal goed zijn voor een verwachte omzet van 52 miljard dollar 2023.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie