Wat is dat toch, met Beau van Erven Dorens?

Waarom onze knuffel-corpsbal een voorbeeld voor heel Nederland kan zijn.

Vincent tv producties

door Annelies Valk

Donderdagavond, circa 9 uur. In mijn timeline op Twitter zie ik dat vanavond de uitreiking is van #Televizierring. Ik zit in Londen, zonder NL-VPN verbinding en kan dus geen NPO live kijken. Helaas, want dit vind ik een van de mooiste tv-avonden van het jaar. Dan stromen er appjes van vriendinnen binnen. O ik aan het kijken ben, en wat mijn voorspelling voor #DeRing is. Ook  een appje van mijn moeder, uit Ierland, waar wel een goede VPN-verbinding is: Ik hoop het zo voor Beau (L).

Haar hartenkreet wordt verhoord. Het zal de avond worden van Beau. Hij is de winnaar van de Zilveren Televizierster Man en de Gouden Televizierring voor zijn programma 5 days inside. En Nederland is BLIJ! Elke BN-er tweet hoe terecht het is dat Beau eindelijk de erkenning krijgt, na 20 jaar in het vak. Wat een strijder! Als ik de uitzending een dag later terugkijk, zie ik met tranen in mijn ogen hoe hij zijn familie bedankt. Wat is dat toch, met Beau…?
 

Authentiek

Laten we eerlijk zijn: Beau van Erven Dorens is een van de grootste kakkers op de Nederlandse tv. Amsterdamse corpsbal uit een goed milieu, compleet met dubbele achternaam en vooral, een hart van goud. Zijn warme  persoonlijkheid openbaart zich met name als hij op bezoek gaat bij ‘ontzichtbare’ groepen in de samenleving. Beau toont emoties en blijft authenthiek. En dan zijn vechtershouding. Na jaren van flops blijft hij het proberen, consistent en met opgeheven hoofd. Ali B werd ooit onze knuffel-Marokkaan, is Beau dan onze knuffel-corpsbal?

In schril contrast met deze lofzang op de knuffel-corpsbal, staat de aanhoudende stroom gezeik en soms zelfs haat die studentenverenigingen over zich heen krijgen. Er gaat geen week gaat voorbij zonder nieuws over uitspattingen waaraan onze toekomstige elite zich overgeeft. Toegegeven, hun gedrag kan lang niet altijd door de beugel. Maar… zien we het niet te zwart? Is de studentenvereniging niet een plek waar jonge mensen opgroeien? Een plek waar jonge mensen dus ook fouten maken, terwijl ze hun persoonlijkheid ontwikkelen?
 

Kwetsbaarheid

Ik bedoel: Beau van Erven Dorens was ooit ook zo’n corpsbal. Zo’n arrogante vlegel die de regels overschreed. Maar dit heeft hem mede gevormd tot wie hij is; Een tv-maker die zich zich kenmerkt door kwetsbaarheid en een open houding voor het onbekende en voor andermans opvattingen. Nederland sluit hem daarom in het hart. Terecht. Ik hoop van harte dat zijn winst voor iedereen in Nederland het teken is om iets meer Beau in zich zelf toe te laten.
 

Annelies Valk is global brand strategy manager Vodafone 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie