Premium

'WPG Uitgevers wil Voetbal International en Runner's World verkopen'

De uitgever is in gesprek met verschillende partijen.

WPG Uitgevers

WPG Uitgevers is in gesprek om de sportbladentak van de hand te doen. Het gaat om de titels Runner's World, het vorig jaar gelanceerde Bicyling en Voetbal International. De uitgever spreekt daarvoor verschillende partijen, zo melden bronnen aan Adformatie. WPG wil wel 'mind' titels als Happinez en Psychologie behouden en ook Vrij Nederland staat niet ter discussie, is het verhaal.

Runner’s World

Voor de titels Runner's World en wielerblad Bicycling zou Hearst Netherlands in de markt zijn. Zeker Runner's World is niet vreemd.

Hearst maakte internationaal vorig jaar de overname van de New Yorkse uitgever Rodale bekend, dat Runner’s World uitgeeft. Het uitgeefconcern had al een joint-venture met Rodale en op die manier kwamen Men’s Health en Women’s Health al eerder onder de vlag van Hearst Netherlands. 

Luc van Os zei eerder tegen Adformatie Runner’s World als 'een mooie toevoeging aan het portfolio' te zien. ‘Ik wil Runner’s World er graag bij hebben, maar natuurlijk respecteren we het contract met WPG.’ 

Voetbal International

Over Voetbal International gaan al langer geruchten dat WPG er vanaf wil. Er werd de afgelopen jaren fors gesneden bij de noodlijdende titel. Vorig jaar zomer hadden zowel Boudewijn Poelmann (PostcodeLoterij) en Talpa belangstelling in VI, maar dat kwam niet tot een deal. Talpa Networks zou nu volgens AD opnieuw interesse hebben getoond.

John de Mol haalde het tv-programma Voetbal Inside, inclusief Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp dit voorjaar weg bij RTL. Het programma zou weer Voetbal International kunnen gaan heten en daar sluit het platform bij aan.

Talpa Networks begint daarnaast Voetbal TV, een samenwerking met de KNVB. Op dit platform zijn straks amateurwedstrijden live te volgen en clips hiervan te delen met familie en vrienden. 

Rode cijfers in 2017

WPG Uitgevers maakte vorige week de jaarcijfers over 2017 bekend. De hele groep schrijft nog rode cijfers. Het verschil tussen het positieve resultaat uit gewone bedrijfsvoering (+1,3 miljoen euro) en het netto resultaat werd nadelig beïnvloed door het resultaat deelnemingen uit WPG België (1,0 miljoen euro) en de belastinglast (1,6 miljoen euro). Het resultaat kwam daarmee uit op -1,3 miljoen euro.

WPG was niet bereikbaar voor commentaar. Talpa Networks en Hearst Netherlands willen niet reageren.

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie