Zo scoren de grote vier radiozenders in de ochtend

Radio 10 is wederom de grote winnaar, terwijl Radio Veronica aan het kwakkelen is, constateert Evert Bronkhorst (Vizeum).

Radio 10

Er is vorige maand langzamerhand een groep van vier zenders ontstaan die de komende maanden gaan strijden om de eerste plaats. In de nieuwe luistercijfers zien we dit beeld bevestigd, maar ook dat Sky Radio probeert aan te klampen.

De grote opmars van Radio10 gaat maar door, NPO Radio2 lijkt langzaam haar plafond te hebben bereikt en de sterke comeback van Qmusic die we in de vorige meting zagen, zet zich niet door in de nieuwe meting.

Advertentie

De ochtendshows bij de grote vier

In deze meting kunnen we de eerste complete effecten zien van de nieuwe ochtendshows (Mattie en Marieke op Qmusic, Ekdom op 10). Omdat het timeslot van de ochtendshows varieert (tot 9 uur of tot 10 uur) zetten wij beide timeslots naast elkaar en vergelijken de resultaten met de meting van één jaar geleden (alleen werkdagen) in een aantal doelgroepen.

ochtendaandelen
Vizeum

De grote winnaar is Radio 10, het ochtendspitstijdvak was altijd het slechts scorende deel van de dag van Radio 10, met de komst van Ekdom heeft men dit snel weten te corrigeren. NPO Radio 2 verliest over de gehele linie met de nieuwe ochtendshow. Qmusic vertoont een lichte stijging en Evers weet in de laatste maanden van zijn ochtendshow tijdperk toch weer te stijgen.

Het kwakkelende Veronica

Waar Talpa met Radio 10 goud in handen lijkt te hebben, wil het met Veronica maar niet lukken. Ondanks alle marketinginspanningen blijft de zender maar slecht presteren. En inmiddels is de zoveelste koerswijziging al weer doorgevoerd. Het aantal nieuwe platen per uur (lees niet ouder dan 5 jaar) is al weer teruggeschroefd, de eigen Vavorite is al weer gesneuveld.

De vraag is of men met de komst van Wilfred Genee in de middag vanaf januari (met de oude sidekicks van Evers) het verloren terrein goed kan maken. Want Giel Beelen weet als boegbeeld de zender niet in de goede richting te bewegen, vergeleken met vorig jaar levert ook de ochtendshow duidelijk in.


Evert Bronkhorst is strategy director van Vizeum

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie