FrieslandCampina haalt additieven uit Optimel

Het zuivelmerk koppelt aan de toevoegingenreductie de campagne: ‘Smaakt lekker, voelt goed.’

Optimel zonder 'onnodige toevoegingen'
FrieslandCampina

FrieslandCampina zet – en dat is geen verrassing – de volgende stap in het terugbrengen van suiker in zijn producten. Bovendien kondigt het aan dat het onnodige toevoegingen van de ingrediëntenlijst schrapt. Het gaat om een vernieuwde receptuur voor 78 producten. FrieslandCampina grijpt het moment meteen aan om een aanpassing van de verpakkingen door te voeren.

Naamgevende vrucht

De vernieuwde Optimel heeft naar eigen zeggen meer smaak, ondanks de ingrediënten die de fabrikant eruit haalde. FrieslandCampina: ‘In de nieuwe receptuur zijn alleen die ingrediënten overgebleven die onmisbaar zijn voor het behoud van de lekkere smaak. Zo bevat Optimel drinkyoghurt nu meer en mildere magere yoghurt, geen kleurstoffen en alleen nog vruchtensappen van de naamgevende vrucht. Verder bevat het product minder sucralose.’

Onnodig

Met de aanpassingen aan het gehele Optimel-portfolio zegt FrieslandCampina in Nederland een grote stap te willen zetten binnen de ambitie om eenvoudigere en puurdere producten met alleen onmisbare ingrediënten aan te bieden. ‘Wij werken de komende jaren onder andere aan suikerreductie en aan producten met minder “onnodige” ingrediënten. Daarmee spelen we in op de behoeften van de bewuste consument.’

Miljoen

FrieslandCampina wijdt een uitgebreide media- en activatiecampagne aan de wijziging in receptuur. In de komende weken zullen onder meer bijna één miljoen gratis proefverpakkingen worden uitgedeeld.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
E Minnebo
Optimel vanillevla met verbeterde receptuur. Beslist geen verbetering. De zoetstof overheerst. Ik zal dit product niet meer kopen. Productiecode LLCSASVR1PJ.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie