Al jaren kwakkelende Miss Etam failliet verklaard

Fashionretailketen Steps, net als Miss Etam onderdeel van NXT Fashion, is ook bankroet.

Miss Etam
ANP Foto

Met het zojuist uitgesproken faillisement van Miss Etam, lijkt het volgende Nederlandse retailmerk naar de eeuwige jachtvelden te zijn vertrokken. Het einde van het winkelmerk dat in 1923 voor het eerst in het straatbeeld verscheen (toen nog als Etam), was volgens de voorzitter van de vakbond AVV 'vorige week al bijna onvermijdelijk'.

Miss Etam ziet zijn verkopen al jaren teruglopen en worstelde met de zware online concurrentie. In zowel 2013 als in 2015 werden stevige reorganisaties doorgevoerd. Een beoogde samenwerking met online retailplatforms Wehkamp en Otto bracht geen soelaas.

Het was al bekend dat faillissement dreigde, aangezien eigenaar NXT Fashion er niet in slaagde de salarissen over de maand januari te betalen. NXT Fashion verkeerde afgelopen dagen al in surseance. Dat uitstel van betaling had het concern zelf aangevraagd. Door de coronasluiting van de 44 winkels was het bedrijf naar eigen zeggen in grote financiële problemen beland. Ook heeft uitkeringsinstantie UWV het verzoek voor het gebruikmaken van de steunmaatregelen voor getroffen bedrijven afgewezen.

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie