B2B-techbedrijf Qualcomm gaat Manchester United sponsoren

Het grote techbedrijf wordt een nieuwe sponsor van Manchester United, een Engelse voetbalclub.

Een uitsnede van een marketingafbeelding
Afbeelding: Qualcomm

De Engelse voetbalclub Manchester United heeft er een nieuwe sponsor bij. Qualcomm, een techbedrijf dat chips ontwikkelt voor veel smartphones, laptops en auto's, verbindt zich via een meerjarige samenwerking aan de club van Erik ten Hag en Ronaldo. Details zijn echter schaars. 

Zo is niet bekendgemaakt welk bedrag er met de sponsorsamenwerking gemoeid is. Ook concrete informatie over de sponsoring blijft vooralsnog uit. Qualcomm zegt op 'wereldwijd niveau' een sponsor van Manchester United te zijn en gaat de voetbalclub helpen de mobiele connectiviteit in het stadion te verbeteren. Wat voor de hand ligt, want Qualcomm is één van de grootste techbedrijven op het vlak van mobiel internet via bijvoorbeeld 5G-zendmasten. In het afgelopen kwartaal noteerde Qualcomm een omzet van 10,9 miljard dollar.

Snapdragon-branding

Qualcomm maakt chips voor vrijwel alle bekende techmerken, waaronder Samsung, Microsoft, HP en Dell. De chips zitten in smartphones, tablets, smartwatches en laptops. Maar ook in auto's, bijvoorbeeld voor het infotainmentsysteem en mobiele dataverbinding om te navigeren. Voor B2B-klanten is Qualcomm een wereldbekende naam, maar onder consumenten geldt het tegenovergestelde. Qualcomm verkoopt namelijk nauwelijks rechtstreeks aan consumenten. 

Dat Qualcomm veel van zijn producten schaart onder de Snapdragon-branding, zal voor veel consumenten nieuw zijn. Via de samenwerking met Manchester United gaat Qualcomm zijn Snapdragon-branding prominent inzetten, onder andere via 'speciale evenementen' in het voetbalstadion en online. Het bedrijf geeft geen duidelijke reden wáárom het zijn Snapdragon-branding breder onder de aandacht wil brengen. 

Eerder deze week werd bekend dat een ander techbedrijf, gameontwikkelaar Electronics Arts, twee voetbalcompetities in Spanje en Engeland gaat sponsoren. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie