Corendon wijkt uit naar Duitsland vanwege problemen Schiphol

Corendon-oprichter Atilay Uslu wil geen 'nee' verkopen. 'Daarom breiden wij ons aanbod continu uit.'

Corendon
Shutterstock

Corendon gaat vanwege de problemen op Schiphol 100 duizend vliegvakanties verkopen die vertrekken vanaf vier Duitse luchthavens. Corendon: 'Uitbreiding op Schiphol blijkt deze zomer niet mogelijk door de chaos van de afgelopen weken. Daarom hebben we de mogelijkheden in Duitsland bekeken.'

Corendon-oprichter en topman Atilay Uslu stelt dat er momenteel massaal vakanties worden geboekt. 'Om geen "nee" te hoeven verkopen, breiden wij ons aanbod continu uit.' Ook op de regionale luchthavens in Nederland is het volgens hem niet mogelijk om op korte termijn grootschalig uit te breiden, terwijl de Duitse vliegvelden niet heel ver over de grens liggen. Volgens Corendon kun je al in 20 minuten bij Weeze zijn vanaf de grens bij Nijmegen.

Advertentie
advertisement

Geen stress

De Turkse zustermaatschappij van Corendon vloog al vanaf de vliegvelden van Münster/Osnabrück, Weeze, Düsseldorf en Keulen. Daar mikte Corendon vooral op Duitse vakantiegangers. Nu heeft het concern geregeld dat er per direct 100 duizend stoelen ingezet kunnen worden voor vliegvakanties van mensen uit Nederland en België.

Het gaat om zonbestemmingen als Antalya en Bodrum in Turkije, Mallorca, Ibiza en Tenerife in Spanje, en Kreta, Kos en Rhodos in Griekenland, met vertrekdata voor de vakanties vanaf 13 mei. Wie kiest voor een vertrek uit Duitsland in plaats van Schiphol zou 'zonder stress en lange wachtrijen' op vakantie kunnen.

Bron: ANP

Advertentie