Ergernis consument over meer betalen voor minder, ‘vooral siroop van Karvan Cévitam’

De Consumentenbond kreeg er 900 meldingen over en roept fabrikanten en supermarkten tot transparantie.

#WTF
Shutterstock

Consumenten ergeren zich eraan dat ze voor sommige producten meer betalen terwijl ze er minder van krijgen. Dat concludeert althans de Consumentenbond dat hierover 900 meldingen kreeg. De bond roept fabrikanten en supermarkten op transparant te zijn over wat het ‘verkapte prijsverhogingen’ noemt. De meeste meldingen kreeg de bond over de siroop van Karvan Cévitam. Daarnaast werd ook geklaagd over Gouda's Glorie en koffiepads van de Hema.

Oneerlijk

Het laat volgens de Consumentenbond zien dat kopers deze gang van zaken oneerlijk vinden. Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar: ‘Als er extra inhoud in een verpakking zit, zetten fabrikanten dit wel groot op de verpakking. Dus ook bij een verminderde inhoud zouden fabrikanten iets op de verpakking moeten zetten.’ De bond wil dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) deze werkwijze gaat toetsen.

Het CBL, brancheorganisatie van supermarkten, stelt dat het veranderen van de inhoud of samenstelling van een product niets nieuws is. ‘Het gebeurt momenteel niet meer of minder.’

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie