'Ook Google verwacht negatieve veranderingen in de advertentiemarkt'

Het bedrijf neemt daarom even geen nieuwe medewerkers aan en vraagt een meer ondernemende filosofie van huidige werknemers.

Google neemt twee weken lang geen nieuwe medewerkers aan. Teams moeten in die periode kijken naar hun medewerkers en plannen om later dit jaar nieuw talent te werven. Dat heeft Google zijn personeel per e-mail verteld, bevestigt een woordvoerder aan The Verge na berichtgeving van The Information

De pauze volgt kort nadat Google bekendmaakte dat het de rest van dit jaar minder nieuwe medewerkers wil aantrekken. Er zou vooral gefocust worden op het werven van IT-talenten, maar nu staat Google's deur even helemaal stil. Sollicitanten die al een contractvoorstel ontvangen hebben, kunnen die wel nog verzilveren. Onlangs stuurde de directeur van Google al een e-mail naar het personeel waarin hij vroeg om een 'meer ondernemende' mentaliteit. 

Door minder nieuw personeel aan te nemen, groeit Google minder hard en bereidt het zich voor op een economisch onzeker 2023, zegt een analist van Wedbusch tegen The Verge. 'Google ziet een vertraging in de uitgaven voor digitale advertenties en we beschouwen dit als een voorzichtige zet.' Eerder vandaag maakte Snap, het bedrijf achter Snapchat, zijn kwartaalcijfers bekend. Die vielen tegen, volgens de directeur van Snap omdat bedrijven hun advertentiebudgetten verlagen door economische onzekerheid. Die onzekerheid komt onder meer door de hoge inflatie, oorlog in Oekraïne, fors gestegen prijzen van grondstoffen en logistiek. 

Andere bedrijven trappen ook op de rem

Google is één van de bedrijven die op de rem trapt. Veel techreuzen hebben in de afgelopen weken bekendgemaakt dat zij de rest van 2022 minder of geen nieuw personeel meer aannemen. 

Een deel van die bedrijven, waaronder Twitter, Microsoft en Tesla, hebben onlangs medewerkers ontslagen vanwege reorganisaties. Ook flitsbezorgers schrappen banen, net als Netflix en Klarna. 

Adformatie publiceerde eind mei al een achtergrondartikel over techbedrijven die personeel op straat zetten tijdens the war on talent

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Jochem Leegstra
https://www.google.com/doodles/googles-new-logo ✔️
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie