Gratis muziek downloaden met je Nokia

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

heeft vandaag bekend gemaakt dat het een overeenkomst gesloten heeft met Universal, die het mogelijk maakt een jaar lang gratis muziek te downloaden op een mobieltje.

Universal, onderdeel van het Franse mediaconcern Vivendi, is de grootste muziekmaatschappij ter wereld.

De overeenkomst gaat, volgens het ANP, in de tweede helft van 2008 in en heeft betrekking op artiesten die bij Universal onder contract staan.

Kopers van een muziektelefoon van Nokia mogen dan twaalf maanden gratis muziek downloaden, aldus een woordvoerder van Nokia dinsdag. De zegsman voegde eraan toe Nokia ook met andere labels afspraken probeert te maken.

De overeenkomst met Universal kan nadelig uitpakken voor onder meer Apple, dat tegen betaling muziek aanbiedt via iTunes.

Nokia is op een vergelijkbare manier ook actief in de navigatie. Het bedrijf biedt onder meer gratis routegegevens aan. Tegen betaling kunnen gebruikers terecht voor gedetailleerde informatie. Van de fabrikanten van mobiele telefoons heeft Nokia op dit gebied het grootste marktaandeel.

Nokia maakte dinsdag ook bekend dat het verwacht in 2008 een operationele winstmarge van 20 procent op de omzet van mobiele telefoons te halen.
Analisten hadden meer verwacht en het aandeel van de mobiele telefoonfabrikant verloor dinsdagochtend op de beurs in Helsinki circa 4 procent.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie