Ikea en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling

Consumenten kunnen overgebleven Ikea-etensproducten via de Too Good To Go-app bestellen en afhalen bij een Ikea-vestiging.

Ikea en Too Good To Go slaan de handen ineen om de voedselverspilling van Nederlandse Ikea-filialen te verminderen. Consumenten kunnen vanaf vandaag via de Too Good To Go-app overgebleven etensproducten van Ikea bestellen en ophalen bij de betreffende Ikea-winkel. Alle dertien Nederlandse filialen doen mee aan de actie. Het gaat om maaltijden en producten uit de Ikea-restaurants en -winkels die aan het einde van de middag niet verkocht zijn en daarom rond sluitingstijd van een filiaal met korting afgehaald kunnen worden. Consumenten dienen een eigen verpakking of bewaarbakje mee te nemen.

Advertentie
advertisement

Europese samenwerking

De samenwerking tussen Ikea en Too Good To Go is nieuw in Nederland, maar niet in Europa. De twee partijen gaan voedselverspilling al langer tegen in zeven andere Europese landen, waaronder België en Frankrijk. Ikea heeft zichzelf als doel gesteld om de voedselverspilling in zijn winkels wereldwijd met vijftig procent te verminderen. 

Advertentie