Jumbo start grootschalig initiatief voor betere buurten

Bewoners rondom 700 winkels kunnen buurtinitiatieven aandragen voor financiële bijdrage.

Jumbo Supermarkten start een grootschalige initiatief, ‘Samen een betere buurt’. Dit betekent dat voor iedere winkel, bovenop het bestaande budget, duizend euro extra beschikbaar wordt gesteld om dit voorjaar te besteden aan impactvolle buurtinitiatieven. Inwoners uit de buurt krijgen de kans initiatieven aan te dragen.

Ontmoetingsplek

Bij de winkels van Jumbo kunnen klanten niet alleen terecht voor hun boodschappen, ze zijn vaak ook een ontmoetingsplek waar klanten terecht kunnen voor bijvoorbeeld een praatje bij één van de Kletskassa’s. Ook organiseren winkels, in samenwerking met lokale partijen en belanghebbenden, verschillende activiteiten en evenementen om mensen samen te brengen. 

Van woensdag 3 tot en met dinsdag 16 april kunnen klanten via de website van Jumbo buurtinitiatieven aandragen. Dit kunnen initiatieven zijn om eenzaamheid in de buurt tegen te gaan, zoals het organiseren van verschillende activiteiten, samenwerkingen met sportclubs of scholen om te helpen een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten, investeren in de buurt door samen iets op te knappen of bijvoorbeeld het organiseren van een gezonde kindermiddag.

Jorieke de Vries-Goosen, directielid bij Jumbo: 'We investeren graag in de ondersteuning van lokale initiatieven die passen bij de wensen van onze klanten. De winkels maken zelf een keuze uit de aangedragen initiatieven. Zij hebben hun voelsprieten in de buurt en weten als geen ander waar het geld het beste tot zijn recht komt. Wij ondersteunen iedere winkel met een campagne om ervoor te zorgen dat zij de inwoners van hun buurt kunnen oproepen om samen tot het beste initiatief te komen. Zo maken we samen een betere buurt, en een beter Nederland en België.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie