Maradona’s bloedeigen dochters mogen zijn naam niet gebruiken

De rechten op de merknaam Maradona zijn in handen van Sattvica S.A. Inc.

Maradona
Shutterstock

Dalma en Dinorah, dochters van de in 2020 overleden voetbal-ster Diego Maradona, mogen de naam Maradona niet gebruiken. Althans dat stelt Sattvica, S.A. Inc., het bedrijf van Matias Morla, de voormalig advocaat van Maradona. Sattvica blijkt de rechten op de merknaam Maradona te bezitten. Op 13 januari 2022 startte het bedrijf in Florida een juridische procedure tegen de dochters.

Eigen naam?

Wat is dat nu! Die dames heten toch gewoon Maradona? Dan kan je toch niet eisen dat ze hun eigen naam niet mogen gebruiken? Mogelijk toch wel. Niet dat je met een merkrecht iemand kunt verbieden de telefoon op te nemen: ‘’Goedemiddag, met Dalma Maradona‘, maar het wordt toch anders als je je naam commercieel gaat gebruiken. En dat schijnen de dames te doen.

Oudste rechten

Blijkbaar proberen de zusters producten te verkopen waarbij ze de naam en een afbeelding van Diego gebruiken. En juist voor die producten bezit Sattvica de merkrechten. Met dit commerciële gebruik vallen de dames plotseling binnen het bereik van het merkenrecht en geldt het recht van de sterkste. En dat is de merkhouder, in dit geval Sattvica.

Langste eind

Sattvica bezit de rechten al sinds 2015. Of Maradona toen duidelijk voor ogen had dat zijn advocaat 7 jaar later ook zijn dochters gewoon voor de rechter zou slepen, zullen we nooit weten. Maar de kans lijkt groot dat Sattvica hier aan langste eind gaat trekken.

 

Bas Kist - Chiever

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie