Pathé Thuis ingelijfd door het Franse Pathé Theatres

De streamingsdienst keert terug onder de vleugels van zijn oprichter om intensiever samen te werken.

Bioscoopketen Pathé Theatres heeft videostreamingsdienst Pathé Thuis overgenomen. Pathé Thuis ontstond in 2011 onder de vleugels van het Theatres-bedrijf, werd in 2014 zelfstandig en keert nu dus weer terug via de overname. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Pathé Threatres heeft altijd een minderheidsbelang gehouden in de streamingsdienst. 

Pathé Theatres maakt onderdeel uit van de Franse bioscoopgroep Les Cinémas Pathé Gaumont en is marktleider op de Nederlandse bioscoopmarkt (29 theaters, 245 schermen). Pathé Thuis verhuurde in 2021 meer dan vijf miljoen films, had in 2021 ruim negenhonderdduizend gebruikers en biedt een catalogus van 4400 films aan.

Advertentie
advertisement

Synergie en groeien

De filmexploitanten zeggen de krachten te bundelen om Nederlandse filmliefhebbers beter te kunnen bedienen. Op dit moment zijn beide partijen druk met het 'optimaliseren van bestaande synergieën', aldus Pathé in een persbericht. Dit proces moet bezoekers, klanten en distribiteurs ten goede komen. 

Thomas van de Weerd, Algemeen Directeur Pathé Thuis, zegt: 'Zeven jaar na onze verzelfstandiging is Pathé Thuis weer terug bij de familie waar wij de eerste stapjes gezet hebben. Ik kijk enorm uit naar een intensievere samenwerking met Pathé en naar de kansen die hieruit voortvloeien, voor beide teams, filmdistributeurs en filmliefhebbers. Samen zijn we nog beter in staat om door te groeien.'

Advertentie