Randstad start wervingscampagne in videogame GTA V: '4 op de 12 gamers plant vervolggesprek'

De experimentele campagne is ontwikkeld door Fama Volat. Jonge medewerkers van Randstad fungeren als ambassadeurs in de online videogame.

Een still uit de campagnevideo
Afbeelding: Fama Volat

Hoe bereik je technisch onderlegde Nederlanders om ze te enthousiasmeren voor een nieuwe baan? Marketingcommunicatiebureau Fama Volat laat opdrachtgever Randstad zoeken in een niet alledaagse omgeving: de online videogame GTA V Online. Het spel, in 2013 uitgebracht, heeft nog steeds miljoenen dagelijkse spelers. Waaronder uit Nederland. Randstad claimt succes via een eigen virtueel uitzendbureau en een simpele openingszin. 

Rijden op een heftruck

De vorkheftruck is in GTA V Online een spelletje op zich, met vele enthousiastelingen die op het karretje rondrijden en allerlei stunts uithalen. En laat Randstad nu net op zoek zijn naar vorkheftruckchauffeurs. Twee medewerkers van het uitzendbureau zijn daarom op een Nederlandse gameserver van GTA V Online spelers gaan aanspreken. Bram van der Kroon, senior creative bij Fama Volat, legt uit: '[..] ze zijn met een vrij simpele openingszin het gesprek aangegaan. Want als je het leuk vindt om in je vrije tijd online op een heftruck te rijden, waarom zou je dan niet overwegen om er je baan van te maken? De intercedenten van Randstad, die zelf ook fanatieke gamers zijn en de community en cultuur goed kennen, zijn de perfecte ambassadeurs om dit gesprek op een luchtige manier te starten. En met succes, gezien vier op de twaalf gamers een offline vervolggesprek hebben gepland.'

Nic Huiskes, directeur marketing en communicatie bij Randstad, zegt: 'Met dit experiment zetten we het talent centraal en zijn we daar waar zij zijn.' Het uitzendbureau geeft aan de mogelijkheden van gaming in de toekomst verder te willen benutten.

Onderstaande video, afkomstig van Fama Volat, toont de case voor Randstad inclusief beelden uit de videogame. (tekst loopt door onder de video)

Associatie

De keuze van Randstad om sollicitanten te werven in GTA V Online is een interessante. Het spel draait namelijk om missies die de speler alleen of met anderen kan uitvoeren, en die missies draaien vaak om geld stelen, auto's stelen en tegenstanders een kopje kleiner maken. Niet direct een omgeving waar merken mee geassocieerd worden. Er zijn in GTA V Online echter ook meer brand safe-missies mogelijk. En de speler kan op eigen houtje ronddwalen, bijvoorbeeld op een vorkheftruck. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie