Premium

Reshift start TikTok-afdeling voor strategisch advies en videocreatie

Het Nederlandse mediabedrijf wil merken helpen met succesvoller adverteren op TikTok. Martin Verschoor legt uit waarom en hoe.

Mediabedrijf Reshift Digital adviseert bedrijven nu ook over het gebruik van TikTok, het sociale medium dat fors aan populariteit wint – ook in Nederland. Reshift is een TikTok agency en kan ook video’s produceren voor klanten. Martin Verschoor, als hoofdredacteur van Power Unlimited betrokken bij het project, geeft uitleg.

Verschoor ontdekte TikTok eind 2019 en zette er eens een YouTube-video op van zijn gamewebsite Power Unlimited. Het TikTok-account van Power Unlimited was leeg en had nul volgers, maar de video trok toch binnen een dag achthonderd kijkers. ‘Mijn interesse was gewekt, dus ben ik dagelijks zelfgemaakte TikTok-video’s gaan plaatsen.’ Inmiddels heeft het Power Unlimited-account 350 duizend volgers en 1200 video’s die totaal ruim vijftig miljoen keer bekeken zijn.

Advertentie
advertisement

TikTok-partner

Sinds de zomer van 2021 mag Reshift – de uitgever van onder meer Power Unlimited – zich een door TikTok gecertificeerd partner noemen. Verschoor is zich door de jaren heen meer gaan bezighouden met TikTok. ‘Ik heb goed contact met TikTok en help ze vanuit mijn kennis als hoofdredacteur van gamingmedia ook met hun gamingstrategie in de Benelux.’

Sinds deze week denkt Verschoor ook mee met bedrijven die bij Reshift aankloppen voor TikTok-advies. Hij werkt hiervoor samen met Reshift Creative Studios, de branded content-tak van het mediabedrijf. ‘Veel merken hebben in hun plannen voor 2022 staan dat ze iets met TikTok willen doen, maar hebben vaak geen idee over het hoe en wat’, zegt Verschoor. ‘Er zijn ook veel misvattingen over TikTok, bijvoorbeeld dat alle gebruikers jongeren zijn. Dat klopt niet: meer dan de helft van de gebruikers is inmiddels ouder dan 18 jaar. Onderzoek wijst uit dat gebruikers langer in de TikTok-app zitten dan in die van YouTube.’

1 miljard gebruikers

TikTok meldde in september 2021 dat het meer dan één miljard maandelijkse gebruikers heeft. Hoeveel Nederlanders de app gebruiken is niet duidelijk; het bedrijf rapporteert hier niet over. Onderzoeksbureau Newcom meldde begin 2021 dat 1,7 miljoen Nederlanders TikTok gebruiken. Nieuwere cijfers zijn er op moment van schrijven niet. TikTok verdient geld aan merken die adverteren in zijn app. Steeds meer merken doen dat, met name vanwege het grote gebruikersbestand.

Advies en creatie

‘Wij kunnen met onze hands-on ervaring strategisch advies geven en conceptueel meedenken, plus als TikTok agency namens merken adverteren op het socialmediaplatform om tot gewenste doelen te komen’, aldus Verschoor. Reshift kan ook videoscripts schrijven en eventueel video’s opnemen in zijn eigen filmstudio.

Klanten van Reshift zijn traditiegetrouw vooral merken in de gaming- en technologiesector, maar ook niches als elektrische fietsen en witgoed. Het mediabedrijf is uitgever van technologietijdschriften en -websites, vergelijkingswebsites als Kieskeurig en organiseert evenementen.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie