Spin Awards-jurylid reviewt nominaties

Spin Awards Innovation-jurylid Jeroen de Bakker over de nominaties.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

door

Dit is -voor de goede orde- niet de mening van de jury en zegt helemaal niets over wie wel of niet gaat winnen.

Waternet ontwikkelde de nuttige dienst  voor iedereen die met een bootje vaart in Amsterdam. De app toon onder andere waar het druk is op de grachten. Hiervoor werden speciale sensoren ontwikkeld en geplaatst onder allerlei bruggen. Relevant, slim en geavanceerd.

 is een interactieve applicatie in het Centraal Museum om de bezoekers zelf surrealisme te laten ervaren. De conceptuele invulling van de gebruikte brein-technologie -die ontwikkeld is voor de medische wereld- is onderscheidend en gaaf gedaan. Ik ga snel het museum bezoeken.

 is een ‘connected’ Longneck die van je fles een lichtorgel maakt en elke toost doet oplichten. Vooral het ontwikkelproces spreekt me erg aan. Eerst een weekje co-creëren met de klant op de hei en daarna binnen 12 weken een werkende prototype opleveren. Dat zouden meer bureaus en klanten moeten doen.

 van Terres des Hommes Nederland toont aan dat ‘acts’ veel beter werken dan ‘ads’ als je momentum wilt creëren & mensen bewust wilt maken. In dit geval kindermisbruik met webcam-seks. Deze campagne heeft de potentie om te worden doorontwikkeld tot een dienst. Die hopelijk nog jarenlang wereldwijd idioten opspoort.

 is een experiment dat skateboarden verrijkt met virtuele elementen uit de gaming-industrie. Uniek aan dit project is dat het is begonnen met een onderzoeksvraag. Gevolgd door een paar weken ontwikkelen en bouwen. Samen met studenten. En het resultaat…. Vooral veel geleerd. Hoe innovatief is dat?!?

 combineert twee grote ontwikkelingen op het internet. Reviews en video’s. En dat op een uiterst simpele manier. Voor de gebruiker en de fabrikant en/of uitgever. Van productie tot distributie. Een goed idee. Goed gemaakt. Klaar om voor een revolutie in review-land te zorgen.

. Een innovatief project om een luchtvaartpionier te associëren met de ruimtevaart. Een super activatie die consumenten in beweging kreeg, leidde tot veel rumoer, resulteerde in positieve merk-effecten en gebruik maakte van veel gave technologie. Een jongensdroom.

Zeven terechte nominaties wat mij betreft. Heb nu al zin in donderdag 17 april. Dan worden de prijzen uitgereikt. Zie je graag daar.

Toelichting bij de afbeelding: Presentatie Breinreis met gebruik van elektro-encefalografie (EEG)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie