Too Good To Go en Unilever gaan pakketten met voedingsmiddelen thuisbezorgen

Het gaat om producten met bijvoorbeeld een kortere houdbaarheidsdatum, met een foutje op het label of met een nieuwe verpakking.

Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, gaat pakketten met voedingsmiddelen van Unilever thuisbezorgen in Nederland.

Beide organisaties werkten al langer samen. Klanten konden Unileverproducten die niet meer via de reguliere kanalen zoals supermarkten verkocht konden worden, bestellen via Too Good to Go en zelf ophalen bij een afhaalpunt. Vanaf nu kunnen de pakketten dus thuisbezorgd worden via PostNL.

Het gaat om producten met bijvoorbeeld een kortere houdbaarheidsdatum, met een foutje op het label of een verpakking die is veranderd. De producten worden tegen een gereduceerd tarief verkocht. Het gaat onder meer om potten pindakaas van Calvé, Knorr Wereldgerechten, Conimex noodles, soepen en kruidenmixen.

Consumenten kunnen het pakket niet zelf samenstellen, maar krijgen de etenswaren wel voor de helft van de prijs aangeboden.

Advertentie
advertisement

Naar nul

‘In Nederland hebben we in de afgelopen twee jaar onze voedselverspilling gehalveerd, vanaf de productie tot aan het supermarktschap, en gaan we verder om voedselverspilling naar nul te brengen’, zegt Debora van der Zee-Denekamp, manager bij Unilever.

Volgens het concern wordt er wereldwijd meer dan een derde van het eten verspild. Daarbij is voedselverspilling verantwoordelijk voor 10 procent van de wereldwijde Co2-uitstoot. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie