'Zo probeert Twitter adverteerders (terug) te winnen'

Twitter ziet grote adverteerders twijfelen of afhaken, en verliest zo veel geld. Een financiële stimulans moet merken terugwinnen.

Afbeelding: Shutterstock

Twitter neemt concrete maatregelen om terughoudende en weggelopen adverteerders terug te krijgen op zijn platform. Adverteerders die honderdduizenden dollars in Twitter-marketing steken, krijgen er van Twitter honderdduizenden dollars aan marketingbudget bij. 

Adverteerders verleiden

Een adverteerder die belooft vijfhonderdduizend dollar uit te geven aan campagnes op Twitter, ziet dat budget verdubbelen naar een miljoen dollar. Twitter belooft ook de budgetten van kleinere adverteerders op te hogen. Merken moeten de campagnebudgetten echter nog deze maand uitgeven. Dat stellen media als The Wall Street Journal en Platformer op basis van een e-mail die naar merken gestuurd is en gesprekken met betrokkenen. Twitter heeft zich nog niet uitgelaten op het gerucht. 

Met de nieuwe strategie lijkt Twitter twijfelende en weggelopen adverteerders terug te willen winnen. Sinds miljardair Elon Musk Twitter eind oktober overnam, voerde hij radicale veranderingen door en twijfelen critici aan de koers van het platform. Diverse grote merken, waaronder Audi, Apple, Pfizer en General Motors zijn in de afgelopen weken grotendeels of volledig gestopt met adverteren op Twitter. Dat heeft grote impact, want Apple bijvoorbeeld was de grootste adverteerder. Het platform haalt in totaal zo'n negentig procent van zijn inkomsten uit advertenties. 

Twitters advertentietak

De advertentietak van Twitter staat sowieso onder druk. Topmensen als Sarah Personette en Robin Wheeler zijn sinds het aantreden van Musk vertrokken, een deel van de advertentiemedewerkers is ontslagen en Musk heeft ook het communicatieteam op straat gezet. De onzekerheid rondom de toekomst van Twitter was voor mediabureaus als Omnicom, IPG Mediabrands en GroupM al reden om klanten te adviseren hun activiteiten op Twitter te stoppen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie