Merk & Strategie

De 15 meest opvallende merknamen in The Hall of Name

Rob Beemster, redactie | 18 september 2014, 12:09

Missers en creatieve pareltjes. Beide typen merknamen komen aan bod tijdens de expositie ‘The Hall of Name’

Merknamen kom je overal tegen, maar voor Hans Prummel – naammaker bij – zijn ze soms reden om terug te fietsen voor het maken van een foto. Het spotten van opvallende, gekke en hilarische namen is voor hem dagelijkse kost. In vijftien jaar tijd verzamelde hij zo duizenden foto’s.

De hoogtepunten uit zijn verzameling zijn voor het eerst te zien in ‘The Hall of Name’, in de Peter Klashorst Gallery in Amsterdam. Op verzoek van Adformatie maakte hij uit zijn collectie een strikt persoonlijke keuze van vijftien merknamen. Deze zijn onderverdeeld in The Wall of Fame, The Wall of Game en The Wall of Shame

Hall of Name is onderdeel van , een elfdaags festival speciaal voor pop-up evenementen.  Elke maand houdt De Naamafdeling een namespotting-wedstrijd op Facebook, waarbij naar de leukste of raarste naam wordt gezocht. Tijdens de Pop Up Week vindt de competitie ook offline plaats. Iedereen kan meedoen door een foto van een leuke, rare, grappige maar in ieder geval opvallende naam op de muur te hangen en zijn of haar favorieten ter plekke te ‘liken’. 

Wall of Fame

Wall of Game

Wall of Shame

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Gerelateerde items Wall of Name Prummel Naammaker

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs